Wednesday, November 30, 2022

PERKONGSIAN FY TENTANG IPO LEFORM YANG MENGALAMI PENURUNAN SEBANYAK -15.2%

 

Assalamualaikum w.b.t.

1 Disember 2022
Sedikit perkongsian

Semalam ada satu lagi IPO baru yang disenaraikan di Bursa Malaysia iaitu Leform Berhad

Saham Leform Berhad ditawarkan pada harga RM0.23 dan dibuka pada harga di bawah harga IPO iaitu RM0.195 dengan penurunan sebanyak RM0.035 atau -15.2%! 
(sila rujuk lampiran)

Apa yang kita boleh ambil iktibar di sini ialah bukan semua saham IPO akan naik pada hari pertama penyenaraiannya dan membawa keuntungan, ada juga saham IPO yang dibuka di bawah harga IPO dan mengalami kerugian. 

Oleh itu, penilaian terhadap saham-saham IPO ini adalah penting dengan mengambil kira pelbagai faktor. Melalui pengetahuan dan pengalaman, ia akan dapat membantu mengelakkan kerugian melanggan saham-saham IPO ini.

Begitulah dari segi statistik secara keseluruhan secara puratanya sejak tahun 2017 lebih 75% saham IPO  akan dibuka tinggi pada hari penyenaraiannya.

Kita nantikan pula saham IPO ITMAX System Berhad yang akan disenaraikan pada 13 Dis 2022 dan saham IPO DS Sigma Holdings Berhad yang akan disenaraikan pada 6 Jan 2023.

(Saham ITMAX dan DS Sigma nampaknya menerima permintaan yang menggalakkan dari para pelabur baik Institusi mahupun retail. InsyaAllah Ia akan bawa keuntungan pabila ia disenaraikan kelak.

FY Al Haj
Top Performing Remisier
Kenanga Investment Bank Berhad

PS - Kajian statistik keuntungan pelaburan IPO dari tahun 2009 sehinggo kini ada FY huraikan dalam seminar saham From Zero to Hero yang FY jalankan.

Jemputlah datang!

SERTAI GROUP WHATSAPP SAHAM FY SECARA PERCUMA http://groupsahamFY.wasap.my/

ATAU GROUP TELEGRAM FY https://t.me/FaizalYusup

atau
HUBUNGI FY TERUS DI TALIAN 0166667430 KHIDMAT NASIHAT SAHAM TERKINI PERCUMA SEPANJANG MASA. Faizal Yusup @ FY Al Haj www.faizalyusup.net 0166667430 DIIA UITM Shah Alam BBA Finance University Of Nebraska Lincoln Top Performing Remisier Kenanga Investment Bank Berhad Mantan Naib Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia Speaker Bertauliah InvestSmart Suruhanjaya Sekuriti Seminar Saham From Zero To Hero (FZTH) diiktiraf Bursa Malaysia Pemenang 5 Anugerah Bursa Malaysia Blog saham FY telah melebihi 4 juta pengunjung Penulis 11 buah buku Lebih 20 tahun pengalaman dalam pelaburan saham di Bursa Malaysia. *FY Team*
Ingin tahu lebih lanjut tentang trading secara online dan mendapatkan tip saham berdasarkan Technical Analysis? Hubungi Zuhri Zain MSTA | 0126290407 - TA Expert, Handles Private Placements. Ingin subscribe screener Algoritm AQ VAR bagi memudahcara pelaburan saham anda? Hubungi Firdaus Majid MSTA, CMT |0134229155 Ingin buka platform online untuk trading Saham? Hubungi Ramzie | 0173730513 atau Jehanshah | 0126673927 Ingin buka akaun CDS dan Trading secara pos? Hubungi Cik Anna l 011 2139 5718 dengan memberikan nama serta alamat penuh atau datang sendiri ke pejabat kami di Kenanga Investment Bank Berhad, 240, Tingkat 2, Mutiara Damansara, The Curve, Petaling Jaya. Berdekatan IKEA. Baca blog dengan input saham percuma di www.faizalyusup.net Download Ebook Investlah percuma di www.faizalyusup.my Ingin menghadiri Seminar Saham lengkap From Zero To Hero 2 hari bagi pelabur Newbie bersama FY?
Hubungi Hajah Azila 0166641755 untuk mengetahui tarikh seminar seterusnya. Ingin masuk group pelaburan saham FY di WhatsApp secara percuma?
http://groupsahamFY.wasap.my/ atau wasap nama penuh anda ke no talian 0166667430. Pelbagai tip dan pengisian saham disampai di sana setiap hari! Jangan risau anda berada di tempat yang betul! Harap like, share dan subscribe andai anda mendapat manfaat dari perkongsian FY ini... Terima kasih. FY Al Haj

Berikut adalah blog-blog dan link manfaat FY yang lain;

Untuk mendapatkan input pelaburan saham layari -

Novel paling best pernah anda baca Trilogi Man Rempit 1 secara percuma layari -

Novel paling best pernah anda baca Trilogi Man Rempit 2 secara percuma layari - 

Kisah anak Pak Gad bernama FY layari -

Ingin dapatkan pengisian motivasi bersama FY? Layari -

Ingin baiki diri ke arah Minda Akhirat? Layari -

Ikuti FY di Youtube 

Ikuti FY di Facebook

 
  

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.