Thursday, October 18, 2018

ONLINE PLATFORM SAHAM

APA KELEBIHAN PLATFORM KENTRADE?

FAQ ONLINE PLATFORM
S - Jual beli saham di pasaran saham, macamana tawar menawar antara pembeli / penjual berlaku sebab tak bersemuka.?

FY - Kalau kita transfer duit pakai MBB2U kira platform ler.. urusniaga dijalankan tapi kita tak jumpa teller bank pun... Yang masukkan duit tak tengokpun muka orang yang menerima duit.

S - Apa itu platform dan apa yang platform buat?

Platform adalah tempat dimana urusniaga jual beli saham dijalankan. Ia juga menyediakan maklumat yang komprehensif untuk kita membuat penilaian dan analisa akan saham mana yang berpotensi untuk naik dan menguntungkan pelaburnya...

S : FY boleh tak terangkan skit kelebihan platform kenanga berbanding dengan platform yg lain..., apa yg berbeza dari platform lain..., nak tahu juga ni..😄😄😄

Jawapan FY :
PLATFORM ONLINE TRADING SAMA KE?
Ramai pelabur yang menyangka platform online iaitu tempat dimana urusniaga saham dijalankan sama sahaja antara satu broker kepada satu broker yang lain. Walhal ia sebenarnya berbeza.

Sebenarnya platform online ini memainkan peranan yang penting baik kepada trader mahupun investor. Lagi komprehensif platform online kita maka lagi mudahlah kita buat analisa pelaburan sebelum mengambil sesuatu tindakan pelaburan. Ini kerana kita tak perlu melayari pelbagai website hanya untuk melengkapkan analisis yang ingin kita lakukan sekiranya kita punya online platform yang komprehensif.

Dalam hal ini bila dibuat perbandingan dengan platform online broker yang lain, FY dapati Kenanga mempunyai platform yang terbaik. Rasanya tak perlulah FY jelaskan apa yang tiada dalam platform yang lain itu tapi biarlah FY huraikan apa kelebihan platform Kenanga yang bernama Kentrade;

Antara ciri-cirinya;
1. General Info
2. Pengiraan brokerage
3. Latest News, Corporate Exercise dan Announcement
4. Status syariah
5. Portfolio Status
6. Trading Status
7. Favorite list
8. Boleh memilih pelbagai variables yang kita suka bersesuaian dengan strategi pelaburan kita.
9. Dan macam macam lagi
Untuk FA
1. Financial reporting yang terkini hingga 5 tahun sebelumnya
2. Perbandingan Industri
3. Ratio-Ratio
4. Altiviti syarikat
5. Senarai 30 pemegang saham terbesar
6. Kenanga research paper
7. dan macam macam lagi
UNTUK TA
1. Carta dengan pelbagai indikator
2. Carta interaktif yang mesra pengguna
3. Carta bulanan hingga ke carta 5 minit untuk trader
4. Carta real time
5. Auto program untuk Support n Resistance
6. Pelbagai indikator dan screener
0. Serta macam macam lagi

Sebenarnya dengan adanya Kentrade kita boleh buat analisa saham, membanding, screening saham dalam satu jangkamasa yang pendek. Dalam satu minit dah boleh siap analisa! Boleh dikatakan semua maklumat ada di situ.

Kalau anda tak tahu indikator atau elemen mana yang penting / kuat untuk kita lihat dan apakah impaknya kepada harga saham, maka di sinilah FY boleh membantu. Anda boleh sesat kalau anda tak faham FY lah yang bakal menjadi penyuluhnya. Biar FY tunjukkan apa yang perlu anda ketahui dan elemen manakah yang paling penting untuk dititikberatkan demi menjana keuntungan di Bursa Malaysia.

Selain analisa Fundamental dan Financial bagi tujuan pemilihan saham berpotensi platform Kenanga juga menyediakan paparan analisa teknikal yang interaktif bagi kita menganalisa pergerakan harga saham yang ingin kita beli itu. Dengan itu memberikan kita poin atau signal akan timing yang terbaik untuk kita membeli mahupun menjual.

Sekiranya anda ingin mencuba kelebihan Kentrade yang FY katakan ini, anda boleh menggunakannya secara percuma selama 90 hari dengan mendaftar di;
www.kentrade.com.my

Apapun kalau anda ingin belajar melabur saham dengan FY anda cuma perlu simpan no hp ini 0173730513 En Ramzie. Tanya dia bila kelas FY yang terdekat.

FY harap anda boleh like dan share kalau anda merasakan yang catatan ini bermanfaat. Kalau anda ada cadangan akan apa yang ingin FY tulis mengenai pelaburan saham tulis di ruang komen okay! Thanksss!!!

Nak ebook saham free? Download di;
www.faizalyusup.my

Itu sahaja buat kali ini.
Terima kasih sudi membaca!

*PERHATIAN : PELABUR LEMBAH KELANG, UTARA DAN SELATAN*

SEMINAR SAHAM FROM ZERO TO HERO SETERUSNYA BERSAMA FAIZAL YUSUP

*FZTH KL*
Sabtu dan Ahad
20 & 21 Oct 2018
Hotel Flamingo, Ampang,
Kuala Lumpur.

*FZTH JB*
Sabtu dan Ahad
17 & 18 Nov 2018
GBW formerly known as Grand Blue Wave Hotel
Johor Bahru

*FZTH PENANG*
Sabtu dan Ahad
24 & 25 Nov
Hotel Ixora, Prai,
Pulau Pinang

*FZTH BANGI*
Sabtu dan Ahad
8 & 9 Disember
Dewan DIFKA, Seksyen 7
Bangi

*PERIHAL SEMINAR FROM ZERO TO HERO*
Seminar From Zero to Hero ini adalah seminar 2 hari dengan pengisian saham yang lengkap yang mana anda boleh menjadi Investor yang berhemah dan Trader yang bijak bila pulang dari seminar tersebut.

Ia sesuai untuk pelabur zero mahupun yang berpengalaman.

Memggabung 3 segmen
Basic - Seminar Basic Super Investors
Intermediate - Woksyop Technical Analysis
Advance - Personal Coaching

Anda akan belajar dengan FY @ Faizal Yusup satu satunya remisier yang menjadi speaker Suruhanjaya Sekuriti bersama
Zuhri Zain MSTA bagi pengisian Analisa Teknikal.

Sila bawa lap top dan kalau boleh bawa broadband sekali kerana dikhuatiri wifi hotel perlahan.

Jumlah peserta terhad kepada 50 orang sahaja.

Anda juga akan mendapat ;
secara percuma
Kit program
Khidmat nasihat FY seumur hidup
Group WhatsApp Ekslusif SuperTrader
Tip tip pelaburan saham
Pembukaan akaun CDS, Trading dan Online percuma. Anda perlu membawa ic dan penyata bank bagi tujuan ini.
3 Ebook percuma.

Semua ini dengan harga promosi RM1490.00 sahaja. Seminar FZTH dua hari ini sudah memadai untuk menjadikan anda hero dalam pasaran saham Bursa Malaysia.

Jangan tunggu lagi daftar secepat mungkin kerana ditakuti tempat duduk penuh.

Bayar yuran anda ke akaun Maybank
ADVANCE  FORWARD TRAINING AND CONSULTANTS

*505103405396*

WhatsAppkan bukti pembayaran kepada Puan Azila 0166641755 bagi menempah tempat duduk anda kerana tempat adalah terhad!

Atau

Hubungi terus Puan Azila Ismail 0166641755 untuk mendaftar.

#################

Apa lagi?  Kosongkan jadual anda dan ajak keluarga, kawan-kawan, saudara mara semua datang!

WhatsApp 0166667430 kalau nak masuk group saham FY!

Perkhidmatan FY di Wasap! Kasi wasap jer!!!

http://personalcoachingsaham.wasap.my/
http://ebooksaham.wasap.my/
http://seminarsaham.wasap.my/
http://videosaham.wasap.my/

Pelaburan ilmu yang pasti menguntungkan!

FY Al Haj
www.faizalyusup.net

PS - *Kelas Live Trading TA Advance*
24 Oktober 2018
Hubungi Ramzie 0173730513 untuk mendaftar.
Hanya sesuai untuk pelabur yang ada asas TA.





Tuesday, October 16, 2018

FAQ SEMINAR SAHAM FROM ZERO TO HERO

*FAQ SEMINAR SAHAM FROM ZERO TO HERO*

Seminar saham 2 hari From Zero To Hero merupakan seminar lengkap dan menyeluruh mengenai pelaburan saham di Bursa Malaysia bersama Sifu Haji Faizal Yusup

*Bila?*
Sebulan sekali

*Dimana?*
Antara lokasi pilihan - Bangi, JB, Penang, Kuala Terengganu, Kota Kinabalu, Kuching.

*Berapa ramai peserta?*
Maksima 50 orang.

*Berapa lama?*
2 hari - 9 pagi hingga 5:30 petang.

*Apakah kandungannya?*
Wasap Hajah Azila 0166641755 untuk mendapatkan kandungannya atau layari www.faizalyusup.net

*Sesuai untuk siapa?*
Pelabur zero, newbie, beginner mahupun yang berpengalaman tapi masih blur.

*Berapakah yuran penyertaan?*
Harga promosi RM1490 seorang.

*Bila tarikh akhir bayaran?*
Seminggu sebelum tarikh seminar. (Lebih baik bayar segera kerana ada kemungkinan ia penuh)

*Boleh booking seat?*
Booking seat caj RM500 dikenakan.

*Boleh bayar ansuran?*
Tidak.

*Boleh bayar pakai kad kredit?*
Tak boleh.

*Kalau bawa kawan ada komisyen tak?*
Tiada.

*Kalau dah bayar tapi tak dapat datang bagaimana?*
Anda boleh dapatkan refund atau datang sahaja ke mana-mana seminar FZTH yang seterusnya.

*Adakah makanan disediakan?*
Ada. Makan pagi, tengahari dan petang.

*Adakah bilik hotel disediakan?*
Tiada.

*Dapat software AQ VAR tak?
Tidak. Namun demikian software AQ VAR ini akan diperkenalkan dalam seminar nanti.

*Apakah yang peserta dapat?*
Modul seminar
3 Ebook saham
CDS dan akaun Trading percuma
Masuk grp Ekslusif Supertrader di WhatsApp.
Khidmat nasihat dari team FY seumur hidup.
Tip-tip saham

*Apakah yang perlu dibawa?*
Lap top
Broadband atau hotspot hp
Salinan IC dan penyata bank kalau nak buka akaun saham.

*Apa beza Seminar FZTH dengan kelas PC?*
Silibus kelas PC adalah sama dengan silibus hari kedua FZTH. Oleh itu kalau dah datang FZTH tak perlu datang kelas PC.

Kelas PC pula hanya sesuai untuk pelabur berpengalaman yang masih blur... Ia bukan kelas basic untuk pelabur zero.

*Apa beza kelas Advance TA dengan FZTH?*
Silibus kelas TA Advance tiada dalam FZTH. Ia hanya untuk pelabur yang sudah ada basic TA.

=====================
*Bilakah tarikh seminar FZTH yang seterusnya?*

*PERHATIAN : PELABUR LEMBAH KELANG, UTARA DAN SELATAN*

SEMINAR SAHAM FROM ZERO TO HERO SETERUSNYA BERSAMA FAIZAL YUSUP

*FZTH KL*
Sabtu dan Ahad
20 & 21 Oct 2018
Hotel Flamingo, Ampang,
Kuala Lumpur.

*FZTH JB*
Sabtu dan Ahad
17 & 18 Nov 2018
GBW formerly known as Grand Blue Wave Hotel
Johor Bahru

*FZTH PENANG*
Sabtu dan Ahad
24 & 25 Nov
Hotel Ixora, Prai,
Pulau Pinang

*FZTH BANGI*
Sabtu dan Ahad
8 & 9 Disember
Dewan DIFKA, Seksyen 7
Bangi

Anda akan belajar dengan FY @ Faizal Yusup speaker bertauliah Suruhanjaya Sekuriti bersama
Zuhri Zain MSTA bagi pengisian Analisa Teknikal.

Semua ini dengan harga promosi RM1490.00 sahaja. Seminar FZTH dua hari ini sudah memadai untuk menjadikan anda hero dalam pasaran saham Bursa Malaysia.

Jangan tunggu lagi daftar secepat mungkin kerana ditakuti tempat duduk penuh.

Bayar yuran anda ke akaun Maybank
ADVANCE  FORWARD TRAINING AND CONSULTANTS

*505103405396*

WhatsAppkan bukti pembayaran kepada Puan Azila 0166641755 bagi menempah tempat duduk anda kerana tempat adalah terhad!

Atau

Hubungi terus Puan Azila Ismail 0166641755 untuk mendaftar.

#################

Apa lagi?  Kosongkan jadual anda dan ajak keluarga, kawan-kawan, saudara mara semua datang!

WhatsApp 0166667430 kalau nak masuk group saham FY!

Perkhidmatan FY di Wasap! Kasi wasap jer!!!

http://personalcoachingsaham.wasap.my/
http://ebooksaham.wasap.my/
http://seminarsaham.wasap.my/
http://videosaham.wasap.my/

Pelaburan ilmu yang pasti menguntungkan!

FY Al Haj
www.faizalyusup.net

PS - *Kelas Live Trading TA Advance*
24 Oktober 2018
Hubungi Ramzie 0173730513 untuk mendaftar.









Monday, October 15, 2018

GARISPANDUAN MEMULAKAN PELABURAN SAHAM

KRONOLOGI MEMBUKA AKAUN SAHAM

Dapatkan borang CDS dan
Dapatkan borang trading dari pihak Kenanga. Samaada dengan datang ke pejabat FY di The Curve Mutiara Damansara atau bagi nama dan alamat penuh kepada En Yasin 0193346570 untuk mendapatkan borang melalui pos. Untuk pengetahuan anda pelanggan FY bukan hanya dari Perlis hingga ke Sabah namun ada yang dari luar negara.

Isi kedua-dua borang tersebut.
Gunakan pen hitam. Hubungi En Yasin kalau anda tak tahu cara mengisinya.

Lampirkan bersama salinan kad pengenalan depan dan belakang. Salinan penyata bank dan RM10.00.

Kelulusan akaun CDS ini akan mengambil masa paling kurang seminggu! Kemudian anda akan mendapat no akain CDS melalui Emel dari pihak Bursa.

Surat dari Kenanga yang memaparkan no CLIENT CODE akan anda terima sejurus selepas itu.

Kalau dalam masa 2 minggu anda masih belum mendapat apa-apa jawapan hubungi En Yasin 0193346570 untuk mendaparkan kepastian sekiranya ada masalah.

APA YANG PERLU ANDA LAKUKAN SETELAH MEMBUKA AKAUN CDS DAN TRADING

Sekiranya anda masih belum membuka Online Platfrom Kentrade, WhatsApp En Ramzie 0173730513 atau layari blog FY www.faizalyusup.net atau pergi ke channel Faizal Yusup di Youtube untuk mendapatkan garispanduan bagaimana untuk mendaftar platform online tersebut. Websitenya ialah www.kentrade.com.my

Bagi yang sudah mendaftar Platform Online anda sudah boleh masukkan modal pelaburan anda.

Kalau CLIENT CODE anda bermula dengan IMC ia adalah akaun Islamik jadi modal pelaburan anda perlu dimasukkan ke dalam akaun berikut ini -
MAYBANK ISLAMIC ACC
UNTUK ISLAMIC ACC:-
564324608876
ATAU
CIMB ISLAMI. (C
8603150630

Atas nama KENANGA INVESTMENT BANK BERHAD.

dan

Bagi akaun Trading Conventional dengan CLIENT CODE yang tidak bermula dengan IMC pula berikut adalah no akaun bank-bank yang anda boleh masukkan modal pelaburan anda ;

MAYBANK CONVENTIONAL 514011620167
CIMB - 8000552392
PBB - 3999203821
SCB - 312100888613

Atas nama KENANGA INVESTMENT BANK BERHAD.

Sila pastikan anda memasukkan  duit anda sendiri dan bukan duit orang ketiga eg, duit dari akaun suami atau isteri, mak bapak, adik beradik, duit dari syt enterprise, sdn bhd dan sebagainya kerana ia tak boleh diterima.

Setelah duit dimasukkan sila ambil gambar dan whatsApp slip tersebut kepada En Ramzi 0173730513 dan minta En Ramzi trading limit serta activatekan platform online Kentrade anda.

Bila Kentrade telah diaktifkan maka anda akan mendapat button BUY dan SELL di Kentrade.

Duit itu pula akan dimasukkan ke dalam akaun trading anda di Kenanga.

Berapa banyak pulak modal yang optima untuk memulakan pelaburan saham?
RM5000. Kalau kurang dari tu pun boleh tapi ia akan menjadi tak effisien.

Maka Tahniah! Anda telah bersedia untuk memulakan urusniaga pelaburan saham anda!

Sekian.

FY
www.faizalyusup.net

PS - Harap simpan nota ini.

Sunday, October 14, 2018

PERI PENTING GABUNGAN ANALISIS

KENAPA GABUNGAN ANALISIS PENTING DALAM PELABURAN SAHAM?

Sentiment Analysis
Memandang dari sudut makro ekonomi dan tema semasa industri dalam Bursa Malaysia.

Fundamental Analysis
Memandang dari sudut asas saham tersebut.

Financial Analysis
Memandang dari sudut kedudukan kewangan syt melalui pengiraan ratio.

Quantitative Analysis
Menitikberatkan kepada pengiraan jumlah saham, statistik dan algoritm.

Technical Analysis
Memandang kepada analisis carta pergerakan harga saham bagi tujuan timing.

Feng Shui Analysis memandang kepada kepercayaan Feng Shui dalam meramal pergerakan Bursa Malaysia. Ini dapat dilihat dalam jangkaan kenaikan pasaran Bursa Malaysia selepas GE14 dan World Cup yang baru lalu. Biarpun ia bersifat makro namun sedikit sebanyak ia memberikan gambaran jelas akan pergerakan indeks KLCI bagi memudahkan pelabur membuat keputusan pelaburan.

Astrologi Analysis pula mengkaji dari sudut jajaran planet bulan bintang dan matahari...

Serta banyak analisis rahsia dari pelbagai perspektif yang lain...

Gabungan semua analisis ini boleh dipelajari dalam kelas PC FY mahupun seminar saham From Zero To Hero. Pembelajaran yang tiada dalam mana-mana kelas atau seminar saham di negara ini...

Ia pasti akan menjadikan anda trader yang bijak dan Investor yang berhemah.

*PERHATIAN : PELABUR LEMBAH KELANG, UTARA DAN SELATAN*

SEMINAR SAHAM FROM ZERO TO HERO SETERUSNYA BERSAMA FAIZAL YUSUP

*FZTH KL*
Sabtu dan Ahad
20 & 21 Oct 2018
Hotel Flamingo, Ampang,
Kuala Lumpur.

*FZTH JB*
Sabtu dan Ahad
17 & 18 Nov 2018
GBW formerly known as Grand Blue Wave Hotel
Johor Bahru

*FZTH PENANG*
Sabtu dan Ahad
24 & 25 Nov
Hotel Ixora, Prai,
Pulau Pinang

*FZTH BANGI*
Sabtu dan Ahad
8 & 9 Disember
Dewan DIFKA, Seksyen 7
Bangi

KELAS TA Advance
24 Oktober 2018

*PERIHAL SEMINAR FROM ZERO TO HERO*
Seminar From Zero to Hero ini adalah seminar 2 hari dengan pengisian saham yang lengkap yang mana anda boleh menjadi Investor yang berhemah dan Trader yang bijak bila pulang dari seminar tersebut.

Ia sesuai untuk pelabur zero mahupun yang berpengalaman.

Memggabung 3 segmen
Basic - Seminar Basic Super Investors
Intermediate - Woksyop Technical Analysis
Advance - Personal Coaching

Anda akan belajar dengan FY @ Faizal Yusup satu satunya remisier yang menjadi speaker Suruhanjaya Sekuriti bersama
Zuhri Zain MSTA bagi pengisian Analisa Teknikal.

Sila bawa lap top dan kalau boleh bawa broadband sekali kerana dikhuatiri wifi hotel perlahan.

Jumlah peserta terhad kepada 50 orang sahaja.

Anda juga akan mendapat ;
secara percuma
Kit program
Khidmat nasihat FY seumur hidup
Group WhatsApp Ekslusif SuperTrader
Tip tip pelaburan saham
Pembukaan akaun CDS, Trading dan Online percuma. Anda perlu membawa ic dan penyata bank bagi tujuan ini.
3 Ebook percuma.

Semua ini dengan harga promosi RM1490.00 sahaja. Seminar FZTH dua hari ini sudah memadai untuk menjadikan anda hero dalam pasaran saham Bursa Malaysia.

Jangan tunggu lagi daftar secepat mungkin kerana ditakuti tempat duduk penuh.

Bayar yuran anda ke akaun Maybank
ADVANCE  FORWARD TRAINING AND CONSULTANTS

*505103405396*

WhatsAppkan bukti pembayaran kepada Puan Azila 0166641755 bagi menempah tempat duduk anda kerana tempat adalah terhad!

Atau

Hubungi terus Puan Azila Ismail 0166641755 untuk mendaftar.

#################

Apa lagi?  Kosongkan jadual anda dan ajak keluarga, kawan-kawan, saudara mara semua datang!

WhatsApp 0166667430 kalau nak masuk group saham FY!

Perkhidmatan FY di Wasap! Kasi wasap jer!!!

http://personalcoachingsaham.wasap.my/
http://ebooksaham.wasap.my/
http://seminarsaham.wasap.my/
http://videosaham.wasap.my/

Pelaburan ilmu yang pasti menguntungkan!

FY Al Haj
www.faizalyusup.net

MACAMANA NAK MELABUR SAHAM?

MACAMANA NAK BELI SAHAM?

0. Buka akaun CDS dan trading di Broker saham. eg Kenanga Investment Bank Berhad atau hubungi En Yasin 0193346570 waktu bekerja. Dia akan bantu. Anda boleh samaada datang ke pejabat FY di The Curve Mutiara Damansara atau melakukannya melalui pos sekiranya anda tinggal juah. Dokumen yang diperlukan ialah RM10, Salinan kad pengenalan dan salinan penyata bank.
0. Bila akaun CDS dah siap, pihak kami akan PM anda, anda akan mendapat emel dari pihak Bursa Malaysia yang mengatakan no CDS anda dan anda juga akan menerima surat dari pihak Kenanga Investment Bank mengatakan yang akaun trading anda telah dibuka. FY akan secara automatik menjadi remisier anda. Paling awal ia akan mengambil masa seminggu untuk siap.
0. Kalau anda ingin membeli menggunakan platform online sila daftar platform online Kentrade milik Kenanga. Anda perlu meletakkan no user dan password pilihan anda sendiri. Bila anda di depan komputer hubungi En Ramzie 0173730513 dia akan bantu. Waktu bekerja yer! Websitenya ialah www.kentrade.com.my

Atau

Anda boleh menghubungi FY untuk membeli saham tersebut kerana FY adalah remisier anda.

Tapi sebelum itu

Anda kenalah masukkan modal pelaburan dan modal permulaan pelaburan yang optimum ialah RM5000.

Namun demikian lebih afdal lagi carilah ilmu pelaburan saham terlebih dahulu.

MACAMANA NAK TRANSFER DUIT

Tengok je penerangan FY kat Youtube.

Youtube channel FY - Cari jer Faizal Yusup.


Sekian dulu... Ada soalan?

FY Al Haj

Saturday, October 13, 2018

STRATEGI SWING TRADE

*BUAT UNTUNG DENGAN KAEDAH SWING TRADE*

Salah satu strategi terbaik menjana keuntungan dalam pasaran saham dengan analisis TA ialah dengan menggunakan strategi Swing Trade.

Secara asasnya ialah dengan membeli pada point support @ oversold position @ di tahap harganya jatuh dan menjualnya pada point resistance  @ overbought positiion @ pada harganya tinggi. Kaedah ini pula diulang berkali-kali walaupun dengan hanya menggunakan satu kaunter saham sahaja. 

Saham manakah yang kita pilih, bagaimanakah prosesnya? Apakah indikator TA yang terbaik untuk kita gunakan?
Berapa lamakah jangkamasa yang akan diambil menggunakan strategi ini?

Anda tahu jawapannya. Jemputlah datang ke seminar saham From Zero to Hero FY... Semuanya akan terjawab...

*PERHATIAN : PELABUR LEMBAH KELANG, UTARA DAN SELATAN*

SEMINAR SAHAM FROM ZERO TO HERO SETERUSNYA BERSAMA FAIZAL YUSUP

*FZTH KL*
Sabtu dan Ahad 
20 & 21 Oct 2018
Hotel Flamingo, Ampang, 
Kuala Lumpur.

*FZTH JB*
Sabtu dan Ahad
17 & 18 Nov 2018
GBW formerly known as Grand Blue Wave Hotel
Johor Bahru

*FZTH PENANG*
Sabtu dan Ahad
24 & 25 Nov
Hotel Ixora, Prai, 
Pulau Pinang

*FZTH BANGI*
Sabtu dan Ahad
8 & 9 Disember
Dewan DIFKA, Seksyen 7
Bangi

*PERIHAL SEMINAR FROM ZERO TO HERO*
Seminar From Zero to Hero ini adalah seminar 2 hari dengan pengisian saham yang lengkap yang mana anda boleh menjadi Investor yang berhemah dan Trader yang bijak bila pulang dari seminar tersebut. 

Ia sesuai untuk pelabur zero mahupun yang berpengalaman.

Memggabung 3 segmen
Basic - Seminar Basic Super Investors
Intermediate - Woksyop Technical Analysis 
Advance - Personal Coaching

Anda akan belajar dengan FY @ Faizal Yusup satu satunya remisier yang menjadi speaker Suruhanjaya Sekuriti bersama
Zuhri Zain MSTA bagi pengisian Analisa Teknikal.

Sila bawa lap top dan kalau boleh bawa broadband sekali kerana dikhuatiri wifi hotel perlahan.

Jumlah peserta terhad kepada 50 orang sahaja.

Anda juga akan mendapat ;
secara percuma 
Kit program
Khidmat nasihat FY seumur hidup
Group WhatsApp Ekslusif SuperTrader
Tip tip pelaburan saham
Pembukaan akaun CDS, Trading dan Online percuma. Anda perlu membawa ic dan penyata bank bagi tujuan ini.
3 Ebook percuma.

Semua ini dengan harga promosi RM1490.00 sahaja. Seminar FZTH dua hari ini sudah memadai untuk menjadikan anda hero dalam pasaran saham Bursa Malaysia.

Jangan tunggu lagi daftar secepat mungkin kerana ditakuti tempat duduk penuh.

Bayar yuran anda ke akaun Maybank
ADVANCE  FORWARD TRAINING AND CONSULTANTS

*505103405396*

WhatsAppkan bukti pembayaran kepada Puan Azila 0166641755 bagi menempah tempat duduk anda kerana tempat adalah terhad!

Atau

Hubungi terus Puan Azila Ismail 0166641755 untuk mendaftar.

#################

Apa lagi?  Kosongkan jadual anda dan ajak keluarga, kawan-kawan, saudara mara semua datang!

WhatsApp 0166667430 kalau nak masuk group saham FY!

Perkhidmatan FY di Wasap! Kasi wasap jer!!!

http://personalcoachingsaham.wasap.my/
http://ebooksaham.wasap.my/
http://seminarsaham.wasap.my/
http://videosaham.wasap.my/

Pelaburan ilmu yang pasti menguntungkan!

FY Al Haj

www.faizalyusup.net

SOALAN PELABURAN SAHAM ANDA

*SOALAN PELABURAN ANDA*

Menjadi Trader atau Investor
Intraday? Scalpers? Position Trader? Swing Trader? Investor?
Mencari ilmu pelaburan saham
Mencari mentor saham
Mencari Seminar saham terbaik

Modal pelaburan yang optimum

Memilih Broker
Memilih Remisier atau Dealer
Memilih Remisier terbaik

Memilih online platform terbaik
Kelebihan online platform
Jual beli saham melalui Smart Phone
Membuka akaun CDS, Trading dan Trading Online
Memilih akaun CDS Individu atau Nominee
CDS Konvensional atau Islamik

Apa itu Bursa?
Apa itu KLCI?
Bagaimana syt tersenarai di Bursa?
Main Market dan Ace Market
Produk di Bursa
Kategori Saham
Saham Pertumbuhan atau Pendapatan

Apa itu IPO?
Kenapa syt terbitkan IPO?
Buat duit dengan IPO awam
Buat duit dengan IPO di MITI
Buat duit dengan IPO Private Placements.

Produk dalam Bursa
Produk syariah dan non syariah
Peraturan Bursa yang perlu kita tahu
Settlement
Kos pelaburan saham

Top Down Analysis
Analisis Global
Analisis Negara
Analisis Industri
Analisis Syarikat

Buat duit melabur saham di pasaran terbuka
Memulakan portfolio pelaburan saham di Bursa
Melakukan analisis dan penyelidikan
Analisis Sentimen
Analisis Fundamental
Analisis Financial
Analisis Technical
Pelbagai analisis dan strategi pelaburan lain
Kombinasi analisis mana yang terbaik?
Strategi dan kaedah membina portfolio yang kukuh dan menguntungkan
Buat untung dengan penny stock
Buat untung dengan Blue Chips
BUat untung dengan FA
Buat untung dengan TA
Buat untung dengan TA Software
Buat untung dengan Algoritm Software
Buat untung dengan swing trade
Buat untung dengan scalping
Buat untung dengan saham Growth
Buat untung dengam saham Income serta lain-lain teknik dan kaedah.
Menilai harga saham
Timing pembelian dan penjualan saham
Indikator apa paling berkesan untuk digunakan
Bila nak beli
Bila nak jual
Berapa lot nak beli
Perihal warrant syt

Khidmat nasihat dan tip saham berterusan oleh pakar-pakar pelaburan di WhatsApp

Dan banyak lagi!!!

JAWAPAN

Semua ada dalam seminar Saham lengkap lagi menyeluruh From Zero To Hero 2 hari bersama FY!

*PERHATIAN : PELABUR LEMBAH KELANG, UTARA DAN SELATAN*

SEMINAR SAHAM FROM ZERO TO HERO SETERUSNYA BERSAMA FAIZAL YUSUP

*FZTH KL*
Sabtu dan Ahad 
20 & 21 Oct 2018
Hotel Flamingo, Ampang, 
Kuala Lumpur.

*FZTH JB*
Sabtu dan Ahad
17 & 18 Nov 2018
GBW formerly known as Grand Blue Wave Hotel
Johor Bahru

*FZTH PENANG*
Sabtu dan Ahad
24 & 25 Nov
Hotel Ixora, Prai, 
Pulau Pinang

*FZTH BANGI*
Sabtu dan Ahad
8 & 9 Disember
Dewan DIFKA, Seksyen 7
Bangi

*PERIHAL SEMINAR FROM ZERO TO HERO*
Seminar From Zero to Hero ini adalah seminar 2 hari dengan pengisian saham yang lengkap yang mana anda boleh menjadi Investor yang berhemah dan Trader yang bijak bila pulang dari seminar tersebut. 

Ia sesuai untuk pelabur zero mahupun yang berpengalaman.

Memggabung 3 segmen
Basic - Seminar Basic Super Investors
Intermediate - Woksyop Technical Analysis 
Advance - Personal Coaching

Anda akan belajar dengan FY @ Faizal Yusup satu satunya remisier yang menjadi speaker Suruhanjaya Sekuriti bersama
Zuhri Zain MSTA bagi pengisian Analisa Teknikal.

Sila bawa lap top dan kalau boleh bawa broadband sekali kerana dikhuatiri wifi hotel perlahan.

Jumlah peserta terhad kepada 50 orang sahaja.

Anda juga akan mendapat ;
secara percuma 
Kit program
Khidmat nasihat FY seumur hidup
Group WhatsApp Ekslusif SuperTrader
Tip tip pelaburan saham
Pembukaan akaun CDS, Trading dan Online percuma. Anda perlu membawa ic dan penyata bank bagi tujuan ini.
3 Ebook percuma.

Semua ini dengan harga promosi RM1490.00 sahaja. Seminar FZTH dua hari ini sudah memadai untuk menjadikan anda hero dalam pasaran saham Bursa Malaysia.

Jangan tunggu lagi daftar secepat mungkin kerana ditakuti tempat duduk penuh.

Bayar yuran anda ke akaun Maybank
ADVANCE  FORWARD TRAINING AND CONSULTANTS

*505103405396*

WhatsAppkan bukti pembayaran kepada Puan Azila 0166641755 bagi menempah tempat duduk anda kerana tempat adalah terhad!

Atau

Hubungi terus Puan Azila Ismail 0166641755 untuk mendaftar.

#################

Apa lagi?  Kosongkan jadual anda dan ajak keluarga, kawan-kawan, saudara mara semua datang!

WhatsApp 0166667430 kalau nak masuk group saham FY!

Perkhidmatan FY di Wasap! Kasi wasap jer!!!

http://personalcoachingsaham.wasap.my/
http://ebooksaham.wasap.my/
http://seminarsaham.wasap.my/
http://videosaham.wasap.my/

Pelaburan ilmu yang pasti menguntungkan!

FY
www.faizalyusup.net