Sunday, August 4, 2013

MENDAPATKAN PENDAPATAN PASIF MELALUI PELABURAN SAHAM DI BURSA MALAYSIA

Assalamualaikum serta salam ceria di hujung minggu yang indah ini.

Kepada yang beragama Islam, bulan Ramadhan semakin meninggalkan kita. Dalam bulan yang mulia ini FY harap ia merupakan bulan yang mana kita dapat menjalankan ibadah dengan pengisian sebaiknya.

Di sini sekali lagi FY sertakan portfolio salah seorang pelanggan FY bagi portfolio pelaburan bulan Julai 2013. Pelanggan ini juga merupakan salah seorang peserta seminar Super Investor yang pernah FY jalankan.

Sebenarnya ada banyak seminar di luar sana. Ada yang genuine / benar malangnya banyak yang tak genuine. Banyak yang tak punya isi tapi menjalankan seminar hanya dengan tujuan mengaut keuntungan. Namun ini adalah kisah biasa di akhir zaman ini. Kepada anda di luar sana FY sarankan agar anda berhati-hati agar tidak terjebak dan membuang duit yang begitu sukar dicari kepada penganjur seminar-seminar yang sebegini.

Pada FY biarlah kita ambil kurang dari apa yang kita berikan, InsyaAllah selebihnya akan dikira Allah sebagai amal jariah daripada kita mengambil yang bukan hak iaitu mengambil lebih dari apa yang kita berikan. Caj seminar mahal tapi isinya begitu basic. Nasihat ini juga FY panjangkan kepada penulis buku mahupun Ebook. Janganlah buat begitu, Ia sebenarnya menjadikan diri kita sama dengan seorang pencuri.

Kemudian banyak juga penganjur skim cepat kaya di luar sana dengan pelbagai bentuk dan rupa yang menjanjikan pelbagai janji-janji manis namun akhirnya duit tuan-puan yang melayang. Pelaburan saham di Bursa Malaysia yang disahkan kerajaan tak pula dicuba, pelaburan yang tak sah pula yang kita utamakan. FY harap tuan-puan berhati-hati dan pastikan kesahihan pelaburan tersebut sebelum mengambil tindakan mengeluarkan duit dari wallet untuk melabur.

Di sini sekali lagi FY sertakan portfolio saham salah seorang pelanggan FY dalam pelaburan di Bursa Malaysia. Alhamdulillah dalam bulan Feb hingga kini pasaran saham berada dalam keadaan yang sihat dan ini memudahkan penjanaan keuntungan dari pelaburan saham ini. Harapan FY agar pasaran akan terus sihat dimasa-masa mendatang. Pada FY pasaran yang sihat ialah bilamana volume dagangan pasaran berada pada purata 1.5 billion saham sehari.

Portfolio salah seorang pelanggan FY untuk bulan Juali 2013
Kepada anda di luar sana yang ingin mendapatkan pendapatan pasif (Pendapatan Pasif - Menggunakan duit untuk menjana pendapatan) sebegini anda bolehlah membuka akaun saham CDS dengan FY di Kenanga Investment Bank Berhad dan InsyaAllah FY boleh membimbing anda dalam memulakan portfolio pelaburan saham anda. 

\
atau 

Anda juga boleh SMS nama dan alamat penuh kepada En Yasin di talian 019 334 6570 bagi mendapatkan borang bagi membuka akaun tersebut.

Selain menyarankan tuan-puan membuka akuan saham dengan FY, FY juga menyarankan tuan-puan belajar melabur saham dan menjadi pelabur atau trader yang bijak melalui seminar-seminar yang FY anjurkan. Seminar Super Investor akan diadakan pada Sabtu 7 September 2013. Personal Coaching Advance Technical Analysis pada hari Ahad 8 September dan Seminar Super Trader yang akan menyusul nanti. Semua seminar dan kursus ini disusun dengan matlamat akhirnya membawa pendapatan pasif kepada pihak anda. 


Add kami di Facebook - www.facebook.com/SeminarSuperInvestor 
untuk mengetahui mengenai seminar dan program yang kami jalankan.
Atau anda boleh subscribe blog www.faizalyusup.net untuk mengetahui perkembangan terkini pelaburan saham di Bursa Malaysia. 

Sebenarnya masih ramai yang melabur dan mengalami kerugian dan masih ramai yang tak yakin dengan apa yang FY paparkan. Jadi di sini sekali lagi FY ingin mengambil sedikit kesempatan untuk mengatakan yang apa yang anda lihat dan baca ini benar dan FY boleh buktikan tanpa masalah. FY hanya ingin membantu dalam merealisasikan impian untuk meningkatkan ekonomi ummah.

Kepada mereka yang tak puas hati dengan FY dengan cara FY, dengan apapun juga sempena Hari Raya Aidilfitri ini FY minta maaf dari hujung rambut ke hujung kaki kerana FY tak ada niat nak menyinggung mana-mana pihak sekalipun. Orang kata tak kenal maka tak cinta, saranan FY bukalah hati ambillah masa untuk mengenali, fokus kepada kebaikan dan jangan sesekali fokus kepada keburukan kerana ia akan hanya membawa kepada kerosakan.

FY juga akan menganjurkan Seminar Promosi selama Sehari yang dinamakan Seminar Motivasi Anda Yang Baru secara percuma siap dengan jamuan makan dan minum InsyaAllah pada bulan Oktober nanti. Kepada yang berminat untuk hadir anda bolehlah SMS nama penuh dan alamat emel kepada Puan Azila di talian 016 6641755 untuk mendaftar. Ia PERCUMA!

Apapun semoga ada manfaat dalam artikel kali ini dan semoga ia membuka mata hati anda di luar sana untuk menilai kebenarannya. InsyaAllah.

Sekian. FY mengundur diri.

FY
www.faizalyusup.net

SERTAI GROUP WHATSAPP SAHAM FY SECARA PERCUMA HUBUNGI 0166667430 SEKARANG!

Hubungi FY di Wasap!


KHIDMAT NASIHAT SAHAM TERKINI PERCUMA SEPANJANG MASA.

Faizal Yusup @ FY Al Haj
0166667430
DIIA UITM Shah Alam
BBA Finance University Of Nebraska Lincoln
Top Performing Remisier 
Kenanga Investment Bank Berhad
Mantan Naib Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia
Speaker Bertauliah InvestSmart
Suruhanjaya Sekuriti
Seminar Saham FZTH kami diiktiraf Bursa Malaysia
Blog saham FY telah melebihi 3.5 juta pengunjung
Penulis 11 buah buku
Lebih 20 tahun pengalaman dalam pelaburan saham di Bursa Malaysia.

TEAM FY

Ingin tahu lebih lanjut tentang trading secara online dan mendapatkan tip saham berdasarkan Technical Analysis?

Hubungi Zuhri Zain MSTA | 0126290407 - TA Expert, Handles Private Placements.

Ingin subscribe screener Algoritm AQ VAR bagi memudahcara pelaburan saham anda?
Hubungi Firdaus Majid MSTA, CMT |0134229155 

Ingin buka platform online untuk trading Saham?
Hubungi Ramzie | 0173730513 

Ingin buka akaun CDS dan Trading secara pos? 

Hubungi Cik Anna l 011 2139 5718 dengan memberikan nama serta alamat penuh atau datang sendiri ke pejabat kami di Kenanga Investment Bank Berhad, 240, Tingkat 2, Mutiara Damansara, The Curve, Petaling Jaya. Berdekatan IKEA.

Beli Ebook Rahsia IPO RM60 dan Rahsia IPO di MITI RM50
WhatsApp Puan Azila 0166641755.

Ingin menghadiri Seminar Saham lengkap From Zero To Hero 2 hari bagi pelabur Newbie bersama FY?

Hubungi Hajah Azila 0166641755 untuk mengetahui tarikh seminar seterusnya.

Kelas Live Trading Personal Coaching bersama FY di The Curve, Mutiara Damansara diadakan setiap minggu hari bekerja untuk menjadikan anda trader yang bijak dan pelabur yang berhemah.

Hubungi Ramzie 0173730513 untuk menempah tempat anda. Ia diadakan pada hari bekerja setiap minggu.

FREE UNTUK PELABUR NEWBIES

*BLOG*

Baca blog dengan input saham percuma di http://www.faizalyusup.net 
Ada lebih 1000 artikel saham di laman web tersebut.

*EBOOK*

Download Ebook Investlah percuma di

134 mukasurat yang penuh artikel pelaburan saham untuk anda baca. InshaAllah FY dalam proses untuk menerbitkan EBOOK yang baru yang juga akan diberikan secara percuma.

*GROUP WHATSAPP*

Masuk group pelaburan saham FY percuma di WhatsApp.
Bagi nama penuh anda kepada 0166667430
Ada ramai pelabur untuk anda bertukar-tukar fikiran disamping beberapa sifu saham hebat berada dalam tu. Selain FY, Zuhri Zain MSTA(UK) yang pernah menjadi hos Nadi Ekuiti di Bernama TV channel 502 serta Firdaus Majid MSTA(UK), CMT yang mencipta software AQ Var juga ada dalam group FY tu.

Di situ kami berkongsi tip serta artikel saham untuk anda pelajari. Lagipun anda boleh terus berhubung dengan FY secara direct akan perihal pelaburan saham. Tanya jer kemusykilan anda InshaAllah akan FY jawab.

Hubungi FY di Wasap!


*YOUTUBE*

Seterusnya bagi yang malas membaca pergi je kat Youtube dan cari channel Faizal Yusup. Banyak video saham yang telah FY muatnaik di sana. Plihlah topik apa yang hendak anda tonton. Layari - https://youtu.be/eopx9GvrrkU untuk menontonnya.

*FB dan INSTAGRAM*

Add jer Faizal Yusup di Facebook atau Instagram. Boleh dikatakan setiap hari pasti ada sahaja input saham yang FY kongsikan. Jangan lupa like, share, see first, follow dan subscribe yer kalau input yang FY kongsikan itu bermanfaat.

*DATANG PEJABAT*

Sekiranya anda ingin khidmat nasihat secara bersemuka 4 mata atau ingin membuka akaun CDS pula hubungi En Yasin 0193346570. Sediakan salinan IC dan Penyata Bank untuk tujuan tersebut.

Pejabat FY pula letaknya di Kenanga Investment Bank Berhad, Lot 240, Tkt 2. The Curve, Mutiara Damansara, 47800 Petaling Jaya, Selangor. Berdekatan IKEA Damansara.
No Tel Pejabat - 03 77270804. 

Jangan risau anda berada di tempat yang betul!


Harap like, share dan subscribe andai anda mendapat manfaat dari perkongsian FY ini... Terima Kasih!
No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.