Sunday, September 18, 2022

PENDAPAT FY TENTANG BROKERAGE

 PERIHAL BROKERAGE

Dalam hal ini ramai yang bertanya FY akan perihal brokerage ini. Persoalannya kalau kita cari yang brokerage yang termurah sekalipun kalau kita dok rugi melabur saham apa gunanya? Ye tak?

Apapun untuk pengetahuan anda Standard brokerage bagi mana-mana Broker saham yang ditetapkan adalah sepertimana berikut.


Brokerage

Min RM40 atau 0.3% hingga 0.7% + GST dari jumlah transaksi. 0.3% adalah bagi transaksi melebihi RM100k.

Brokerage online pula ialah pada Min RM28 atau 0.42%

Stamp Duty

RM1 bagi setiap RM1000.00

Clearing

0.03% + GST dari jumlah transaksi.


Namun demikian, ada broker yang sanggup absorb sebahagian dari brokerage ini bagi pihak pelanggannya. Contohnya broker yang menawarkan brokerage online sebanyak RM10 bagi setiap transaksi maka mereka terpaksa menyerap RM18 bagi setiap transaksi tersebut untuk pelanggan mereka.

Yuran Brokerage ini adalah caj yang dikenakan, diambil dan dibahagikan antara syt Broker dengan Remisier yang terlibat.

Stamp Duty ini ialah untuk kerajaan. Duit ini akan digunakan kalau ada disputes dalam kontrak transaksi saham di mahkamah nanti.


Yuran Clearing pula adalah untuk Bursa Malaysia yang melancarkan transaksi dagangan pelaburan saham antara penjual dan pembeli.


Ia dikenakan setiap kali kita membeli dan menjual saham.


Analoginya begini ;


Cari brokerage murah secara online tapi tak ada bantuan serta khidmat nasihat. Akhirnya kerugian.


Cari brokerage standard guna remisier atau dealer di broker lain tapi remisier tu pun tak dapat bantu, info tak cukup tak ada support dll. Akhirnya ke laut juga. Ada remisierpun bila tak tahu sesuatu tanya kat group ni jugak. Adoiyaiii...

Cari Team FY di Kenanga brokerage standard tapi perkhidmatan tip top end to end. Informasi lengkap, tip banyak, support team power, ada WhatsApp group, boleh belajar sampai pandai.


Tepuk dada tanya selera.


Akhirkata, If you pay peanuts, u are going to get monkeys... hawhawhaw...


FY

0166667430


SERTAI GROUP WHATSAPP SAHAM FY SECARA PERCUMA http://groupsahamFY.wasap.my/

ATAU GROUP TELEGRAM FY https://t.me/FaizalYusup

atau
HUBUNGI FY TERUS DI TALIAN 0166667430 KHIDMAT NASIHAT SAHAM TERKINI PERCUMA SEPANJANG MASA. Faizal Yusup @ FY Al Haj www.faizalyusup.net 0166667430 DIIA UITM Shah Alam BBA Finance University Of Nebraska Lincoln Top Performing Remisier Kenanga Investment Bank Berhad Mantan Naib Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia Speaker Bertauliah InvestSmart Suruhanjaya Sekuriti Seminar Saham From Zero To Hero (FZTH) diiktiraf Bursa Malaysia Pemenang 5 Anugerah Bursa Malaysia Blog saham FY telah melebihi 4 juta pengunjung Penulis 11 buah buku Lebih 20 tahun pengalaman dalam pelaburan saham di Bursa Malaysia. *FY Team*
Ingin tahu lebih lanjut tentang trading secara online dan mendapatkan tip saham berdasarkan Technical Analysis? Hubungi Zuhri Zain MSTA | 0126290407 - TA Expert, Handles Private Placements. Ingin subscribe screener Algoritm AQ VAR bagi memudahcara pelaburan saham anda? Hubungi Firdaus Majid MSTA, CMT |0134229155 Ingin buka platform online untuk trading Saham? Hubungi Ramzie | 0173730513 atau Jehanshah | 0126673927 Ingin buka akaun CDS dan Trading secara pos? Hubungi Cik Anna l 011 2139 5718 dengan memberikan nama serta alamat penuh atau datang sendiri ke pejabat kami di Kenanga Investment Bank Berhad, 240, Tingkat 2, Mutiara Damansara, The Curve, Petaling Jaya. Berdekatan IKEA. Baca blog dengan input saham percuma di www.faizalyusup.net Download Ebook Investlah percuma di www.faizalyusup.my Ingin menghadiri Seminar Saham lengkap From Zero To Hero 2 hari bagi pelabur Newbie bersama FY?
Hubungi Hajah Azila 0166641755 untuk mengetahui tarikh seminar seterusnya. Ingin masuk group pelaburan saham FY di WhatsApp secara percuma?
http://groupsahamFY.wasap.my/ atau wasap nama penuh anda ke no talian 0166667430. Pelbagai tip dan pengisian saham disampai di sana setiap hari! Jangan risau anda berada di tempat yang betul! Harap like, share dan subscribe andai anda mendapat manfaat dari perkongsian FY ini... Terima kasih. FY Al Haj

Berikut adalah blog-blog dan link manfaat FY yang lain;

Untuk mendapatkan input pelaburan saham layari -

Novel paling best pernah anda baca Trilogi Man Rempit 1 secara percuma layari -

Novel paling best pernah anda baca Trilogi Man Rempit 2 secara percuma layari - 

Kisah anak Pak Gad bernama FY layari -

Ingin dapatkan pengisian motivasi bersama FY? Layari -

Ingin baiki diri ke arah Minda Akhirat? Layari -

Ikuti FY di Youtube 

Ikuti FY di Facebook

https://www.facebook.com/profile.php?id=699773771 


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.