Thursday, September 5, 2013

KEPUTUSAN PERUNTUKAN IPO MITI WESTPORT

PENGUMUMAN
KEPUTUSAN PERUNTUKKAN SAHAM KHAS BUMIPUTERA - WESTPORT

i. WESTPORTS HOLDINGS BERHAD
- Dimaklumkan bahawa keputusan peruntukkan saham bagi syarikat Westports Holdings Berhad boleh disemak bermula 5/09/2013 dari jam 9.00 pagi – 5.00 petang di talian seperti berikut : 03-8880 5090/5063/5077/5025/5068/5042

- Surat peruntukkan telah dihantar melalui pos kepada pelabur yang berjaya. Walau bagaimanapun, salinan surat peruntukkan boleh diperolehi di MITI Putrajaya bermula 5/09/2013 dari jam 2.00 petang – 5.00 petang.

- Dokumen pembayaran dan Surat Akuterima boleh dimuat turun di website MITI http://www.miti.gov.my/ Online Applications & Forms Bumiputera Special Shares

FY

Nota FY – Kali ini satu lagi isu timbul. Beberapa pelabur pelanggan FY telah mendapat SMS dari pihak Maybank yang menawarkan pinjaman beberapa hari sebelum keputusan peruntukan saham ini keluar. Bagaimana pihak Maybank boleh mendapat register senarai pelabur-pelabur yang ditawarkan peruntukan menjadi tandatanya. Mereka juga mendapat no hp peribadi pelabur-pelabur kami.

Pertamanya senarai ini sepatutnya private and confidential dan pastinya ia tidak boleh digunapakai oleh pihak lain lebih-lebih lagi untuk tujuan komersial malangnya inilah yang berlaku. Malaysia Boleh!

Keduanya inilah yang terpaksa dilalui oleh para remisier seperti kami. Institusi kewangan menggunakan kekuatan mereka untuk mengambil bahagian dalam sector peruncitan/retail hinggakan para remisier menjadi terpinggir.

Sekarang FY sedang menunggu pula kepada siapa pihak MITI akan peruntukkan saham-saham excess/lebihan UMW OnG mahupun saham-saham Westport yang tidak dilanggan itu.

Pada FY memperuntukan 1 lot saham kepada sejuta orang adalah lebih baik dari memperuntukkan sejuta saham kepada satu orang.

Sekian dulu.


Sekiranya anda ingin memohon IPO di MITI ini dan tak tahu bagaimana, datanglah ke Seminar saham Super Investor bersama FY Sabtu ini. Daftar di www.seminarsaham.com.myNo comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.