Tuesday, January 24, 2023

FASA PERTAMA PELABUR ZERO

 FASA PERTAMA PELABUR ZERO

Oleh FY Al Haj
Remisier Kenanga


Anda nak melabur saham di Bursa Malaysia. Anda ada modal, anda pun buka akaun CDS dan Trading ( dengan FY di Kenanga…). Anda tak tahu apa yang perlu anda lakukan seterusnya. Mana nak cari ilmu? Macamana jadi trader, investor, scalper atau apa?

Saranan FY 


Fasa 1 - Anda cubalah memohon saham IPO melalui platform online banking seperti Maybank2u, CIMBClicks dll.

Kalau anda tak tahu anda cuma perlu pergi ke YouTube channel Faizal Yusup cari tajuk garispanduan memohon saham IPO 

atau 

Bila berada di hadapan komputer anda call sahaja En Rashid 0109886068 atau En Jehan 0126673927. Mereka akan bantu step by step bagaimana untuk memohonnya.

FY sarankan anda memulakan penglibatan pelaburan IPO ini kerana beberapa sebab antaranya ;


- Pelaburan saham IPO berisiko rendah tapi pulangannya tinggi. 6 IPO yang telah disenaraikan tahun ini semuanya naik dan menguntungkan malah ada yang naik lebih 300%!!!!

- Dewasa ini ada banyak saham IPO yang ditawarkan kepada pelabur seperti anda.

- Anda boleh belajar proses lengkap jual beli saham untuk memahaminya.

- Keuntungan dari IPO ini akan menyebabkan anda lebih berani untuk ke fasa seterusnya melabur atau berdagang terus dalam pasaran terbuka.


FASA 2 dan seterusnya - Untuk jadi Investor, Trader dan lain-lain kita cerita kemudian kerana ia lebih sukar dan perlukan ilmu yang mendalam. Nak senang jemputlah datang seminar FZTH yang mana perkongsiannya serba lengkap lagi menyeluruh.

Sekian dulu…

FY Al Haj
Hidup kena cool
Hati kena mulia…


Jemputlah datang ke seminar From Zero to Hero bersama FY untuk menimba ilmu saham ini secara menyeluruh!

Berikut merupakan tarikh Seminar FZTH untuk sesi Januari dan Februari 2023.


FZTH NILAI

Tarikh :  6 & 7 Feb 2023
              (Isnin & Selasa)
Lokasi: Dewan AF Training 
              Putra Nilai, Nilai
Masa : 9 pagi - 5.30 ptg


FZTH NILAI

Tarikh : 25 & 26 Feb 2023
              (Sabtu & Ahad)
Lokasi: Dewan AF Training
              Putra Nilai, Nilai
 Masa : 9 pagi - 5.30 ptg


Seminat ini terhad hanya untuk 25 orang sahaja bagi setiap sesi. Bagi yang berminat dan ada pertanyaan mengenai seminar FZTH boleh hubungi Hajah Azila di talian 016-6641755.

atau daftar terus di ;


FIRST COME FIRST SERVE BASIS

Jomm...

SERTAI GROUP WHATSAPP SAHAM FY SECARA PERCUMA http://groupsahamFY.wasap.my/

ATAU GROUP TELEGRAM FY https://t.me/FaizalYusup

atau
HUBUNGI FY TERUS DI TALIAN 0166667430 KHIDMAT NASIHAT SAHAM TERKINI PERCUMA SEPANJANG MASA. Faizal Yusup @ FY Al Haj www.faizalyusup.net 0166667430 DIIA UITM Shah Alam BBA Finance University Of Nebraska Lincoln Top Performing Remisier Kenanga Investment Bank Berhad Mantan Naib Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia Speaker Bertauliah InvestSmart Suruhanjaya Sekuriti Seminar Saham From Zero To Hero (FZTH) diiktiraf Bursa Malaysia Pemenang 5 Anugerah Bursa Malaysia Blog saham FY telah melebihi 4 juta pengunjung Penulis 11 buah buku Lebih 20 tahun pengalaman dalam pelaburan saham di Bursa Malaysia. *FY Team*
Ingin tahu lebih lanjut tentang trading secara online dan mendapatkan tip saham berdasarkan Technical Analysis? Hubungi Zuhri Zain MSTA | 0126290407 - TA Expert, Handles Private Placements. Ingin subscribe screener Algoritm AQ VAR bagi memudahcara pelaburan saham anda? Hubungi Firdaus Majid MSTA, CMT |0134229155 Ingin buka platform online untuk trading Saham? Hubungi Ramzie | 0173730513 atau Jehanshah | 0126673927 Ingin buka akaun CDS dan Trading secara pos? Hubungi Cik Anna l 011 2139 5718 dengan memberikan nama serta alamat penuh atau datang sendiri ke pejabat kami di Kenanga Investment Bank Berhad, 240, Tingkat 2, Mutiara Damansara, The Curve, Petaling Jaya. Berdekatan IKEA. Baca blog dengan input saham percuma di www.faizalyusup.net Download Ebook Investlah percuma di www.faizalyusup.my Ingin menghadiri Seminar Saham lengkap From Zero To Hero 2 hari bagi pelabur Newbie bersama FY?
Hubungi Hajah Azila 0166641755 untuk mengetahui tarikh seminar seterusnya. Ingin masuk group pelaburan saham FY di WhatsApp secara percuma?
http://groupsahamFY.wasap.my/ atau wasap nama penuh anda ke no talian 0166667430. Pelbagai tip dan pengisian saham disampai di sana setiap hari! Jangan risau anda berada di tempat yang betul! Harap like, share dan subscribe andai anda mendapat manfaat dari perkongsian FY ini... Terima kasih. FY Al Haj

Berikut adalah blog-blog dan link manfaat FY yang lain;

Untuk mendapatkan input pelaburan saham layari -

Novel paling best pernah anda baca Trilogi Man Rempit 1 secara percuma layari -

Novel paling best pernah anda baca Trilogi Man Rempit 2 secara percuma layari - 

Kisah anak Pak Gad bernama FY layari -

Ingin dapatkan pengisian motivasi bersama FY? Layari -

Ingin baiki diri ke arah Minda Akhirat? Layari -

Ikuti FY di Youtube 

Ikuti FY di Facebook

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.